Penger

Penger er resultatet av en måte å tenke på. Ja, dette er altså vår filosofi. Det høres kanskje litt merkelig ut, men det er faktisk mange religioner og filosofiske retninger også tenker i bunn og grunn. “Be så skal du få”, heter det i et kjent religiøst verk som du kanskje kjenner til…selve Bibelen. Ja, det heter jo så. Dette er ikke annet enn rent fakta. Og slik er det faktisk mange andre religioner tenker også.

penger

Universets lov

Mange snakker om det de kaller “universets lov”, som går ut på det at du får det du tenker. Ja…jeg vet det, det høres jo helt sprøtt ut, spesielt for oss som er vokst opp i en nord-germansk religiøs tradisjon basert på Martin Luther. Men likevel, det er så mange ting som viser tydelig at denne måten å tenke på har noe for seg at det virker helt merkelig å skulle nekte for det. Be, så skal du få. Tenk på noe, så får du det…artige tanker som du kanskje vil vite mer om.

Tenke positivt

Men om dette er sant så er det jo plutselig utrolig viktig å tenke riktig, ikke sant. For om du tenker negativt, ja da bare forsterkes dette. Dette betyr at vi må lære oss å tenke på nytt. Det er jo ikke bare religiøse personer som tenker slik, for mange vitenskapsfolk innenfor psykologi har jo lenge visst dette. La oss ta et eksempel. Si at du spiller tennis, og så sier treneren din “ikke slå ballen inn i nettet”. Denne instruksen repeteres sikkert en del ganger, og jo mer du slår ballen inn i nettet desto mer blir instruksen gjentatt, og desto oftere feiler du. Ser du hva som skjer her? Vitenskapen sier dette: Hjernen vår klarer ikke se/høre forskjell på ja eller nei, så om du sier noe så tror den på det. Og hjernen styrer det du gjør, helt ned på underbevisst nivå. Kanskje treneren din heller burde sagt: “Slå ballen over nettet”. Da ville du kanskje faktisk ha en sjanse.

Hjernen

For hjernen fungerer faktisk slik. Det høres merkelig ut, men sånn er det. Derfor er det slik at om du ønsker penger, la oss si i et pengespill som spilleautomat, poker eller lignende, ja da skal du rett og slett be om dette. Og om det tar litt å vinne skal du ikke bli redd og tenke “nå må jeg ikke tape”, for hjernen vil altså få deg til å tape. I stedet skal du tenke “nå skal jeg vinne”. Egentlig skal du ikke engang tanke “skal”, for du skal late som om du allerede har vunnet. Igjen, slapp av, kos deg, tenk positivt, og du vil vinne. Dette gjelder ikke bare i spill, men i livet ellers. Om du blir sur hver gang du betaler en regning, ha da stopper energien din opp. Ikke la den gjøre det! Tenk at det skal være fri fly av gode vibber hele tiden. Husk på Beach Boys og “good vibrations”. Betal med glede og tenk at du skal få ti ganger så mye tilbake. Dette er god livsvisdom!